Recept: gevulde portobello

Dit gerecht kan worden gemaakt met portobello’s, maar ook met bijvoorbeeld paprika’s. Het is een goed vullend, desgewenst vegetarisch, hoofdgerecht dat snel bereid is. Ook met de feestdagen kan dit gerecht worden geserveerd aan gasten, het ziet er namelijk ook nog eens feestelijk uit.

Ingrediënten voor 2 personen:
-2 portobello’s of 3 paprika’s
-rucola
-30 gram pijnboompitten
-150 gram geitenkaas (met honing)
-2 theelepels honing
-175 gram rul gehakt, kan ook vegetarisch
-sjalot
-peper / zout
-eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:
1. Maak de portobello’s paprika’s schoon en leg deze 15 minuten onder de gril of in de oven. Keer ze eenmaal om.
2. Bak de pijnboompitten ondertussen goudbruin in een koekenpan.
3. Doe de olijfolie, het rul gehakt, de sjalot en de kruiden in een pan en bak deze.
4. Vul de portobello’s of paprika’s met dit mengsel. Dek dit af met geitenkaas.
5. Stop de portobello’s of paprika vervolgens nog 10 minuten in de oven / gril.
6. Strooi tot slot de pijnboompitten, rucola en honing over het gerecht.