Recept: korma van bloemkool

Dit recept vindt zijn oorsprong in de Oosterse keuken en is erg lekker in combinatie met rijst. De smaak van bloemkool vindt niet iedereen lekker. Maar zelfs wanneer je bloemkool niet lekker vindt, is dit recept het proberen waard.

Ingrediënten voor 4 personen:
-hele krop bloemkool, ongeveer 500 gram
-ongeveer 140 gram tomatenpuree
-3 grote uien
-olijfolie/peper/zout

Bereidingswijze:
1. Snijd de uien fijn en bak deze goudbruin in de olijfolie.
2. Snijd ondertussen de bloemkool in kleine stronkjes van 2 tot 3 centimeter.
3. Doe de tomatenpuree en wat water door de gebakken uien.
4. Voeg vervolgens de bloemkool toe. Voeg zout en peper naar behoefte toe.
5. Laat dit gedurende 20-30 minuten sudderen op middelmatig vuur.

Lees ook:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *