Recept: vegetarische zelfgemaakte balletjes

Iedereen die vegetarisch is en let op de toevoegingen weet het, het is moeilijk om vleesvervangers te vinden zonder toegevoegde geur- kleur- en smaakstoffen. Vaak zit er suiker en heel veel e-nummers in. Gelukkig is het zelf maken van lekkere vegetarische balletjes niet moeilijk. Probeer dit recept eens als je de standaard vleesvervangers zat bent of iets wil proberen zonder toegevoegde stoffen.

Ingrediënten voor 4 personen:
-2 uien
-3 teentjes knoflook
-400 gram tofoe naturel
-1 ei
-1 eetlepel pindakaas
-verse peterselie
-peper en zout
-1 eetlepel bloem
-olijfolie

Bereidingswijze:
1. Prak de tofoe fijn.
2. Snijd de uien en de peterselie zeer fijn en prak deze door de tofoe.
3. Pers de 3 teentjes knoflook door het mengsel.
4. Voeg het ei, de bloem, de pindakaas en kruiden toe en meng alles goed.
5. Maak er mooie balletjes van.
6. Bak de balletjes in de olijfolie aan alle kanten mooi bruin. Laat ze vervolgens uitlekken op wat keukenpapier.

Lees ook:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *